24.07.2024.

12:44

Foto: Infocentarjug

Srbija

(VIDEO) Ovde rađa džinovski paradajz! Od jednog komada, da se najedeš! Najteži 1, 4 kg!

Ko je bio na poslednjem Paradajz festu u Lebanu, mogao je da se uveri u to! I da jede, i da kupi, a i da uživa u programu, za koji kažu, da je ove godine bio najbogatiji i najposećeniji za sve četiri godine otkad se organizuje ova manifestacija. 

Oboreni su, piše Infojugcentar svi rekordi. Čak i u izboru najtežeg paradajza!

Prva nagrada, za plod težak 1, 410 grama pripala je poljoprivrednom gazdinstvu Živković iz Cekavice, druga Ivanu Stankoviću iz Bošnjaca, dok je treća nagrada za najteži paradajz pripala gazdinstvu Braća Trajković iz Grgurovca.

Informer

I ove godine podršku takmičenja u pripremi najukusnije salate na 4. Paradajz festu dala je leskovačka Visoka poslovna škola strukovnih sa profesorom Ivicom Zdravkovićem i "paklenim kuvarom" Sašom Mišićem, (poznat po TV šouu, "Paklena kuhinja") koji su ocenjivali pripremu i ukus jela mnogobrojnih takmičara.

Prvo mesto u toj kategoriji pripala je ekipi "Cherry2 Zorici Stoiljković i Danici Stanisavljević iz Lebana, drugo mesto osvojila je ekipa "Miljković 1" Radmile Miljković iz Niša, dok je treće mesto za najbolje pripremljenu salatu osvojila ekipa "Vesele domaćice" Suzana Stošić i Svetlana Tasić iz Lebana.

Najukusnije jelo od paradajza pripala je Zvezdani Jovanović i ekipi "Duo Tomatine" iz Lebana, druga nagrada ekipi Vizitorskog centra Teodora, a treća Bobanu Stankoviću iz Kruševca i ekipi "Ljuti paradajz".

Nagrađeni su i proizvođači koji su imali najlepše dekorisane tezge. Prvo mesto pripalo je gazdinstvu Ivković iz Konjina,  druga Stamenkovićima iz Cekavice dok je treće mesto pripalo poljoprivrednom gazdinstvu Stanisavljević iz Donjeg Vranovca.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, profesor Zdravković i Saša Mišić uručili su glavne nagrade takmičarima. Bogdanović je saopštio i lepe vesti pobednicima u kategoriji najlepše dekorisane tezge i najtežeg paradajza, jer će imati svoje štandove u opštini Krivogaštani u Makedoniji na njihovom čuvenu festivalu paprike.