25.07.2024.

16:30

Foto: printscreen

Srbija

Otvorena izložba „Bata u 90 slika“ u Subotici

Izložba fotografija iz bogate arhive „Borbe“ nastala je povodom 90. godišnjice od rođenja velikog glumca a postavka omogućava da Batu Živojinovića upoznamo iz drugog ugla.

Posetioci mogu videti, između ostalog, Živojinovića na fotografijama sa glumcima Ljubišom Samardžićem, Radmilom Savićević, Borisom Dvornikom kao i američkom glumicom Elizabet Tejlor. Izložba „Bata u 90 slika” donosi mnogo emocija za Živojinovića, pošto je tu i fotografija sa snimanja filma „Uzavreli grad” (1961), kada je Bata dobio sina i dao mu ime po ocu reditelja Veljka Bulajića.

Informer

 

Po rečima Andrije Jorgića, direktora „Borbe“, list sa decenijskom tradicijom je danas simbol borbe za kulturu, a izložba je proistekla iz toga i bogate dokumentacije.

Ovo je deseti grad koji obilazimo i drago nam je što smo deo Palićkog festivala. Iskreno, postoji i žal za fotografijama koje nisu ovde, možemo još jednu izložbu da napravimo obzirom koliko ima fotografija koje zaslužuju da budu deo postavke. To je na primer, fotografija sa utakmice Crvena Zvezda- Panatanaikos gde Bata sedi na klupi za rezervne igrače sa Džajom - otkriva Jorgić i dodaje:

Informer