25.07.2024.

18:34

Foto: Grad Zrenjanin, Aleksandar Blanuša i Olimpijski komitet Srbije

Srbija

Ovaj grad je najponosniji! Na Olimpijske igre ispratili čak 11 sportista!

Zrenjanin će, zanimljivo je, predstavljati još 11 sportista i tri stručnjaka! 
Maja Ognjenović putuje u Pariz na svoje pete Olimpijske igre u nizu i kao kapiten odbojkaške selekcije Srbije pokušaće da osvoji i treću olimpijsku medalju.

Saigračica u ekipi biće joj Aleksandra Uzelac, takođe rođena Zrenjaninka.

Informer

Državna rekorderka u skoku udalj Ivana Španović, džudistkinja Milica Nikolić i veslačica u disciplini skif Jovana Arsić još tri su dame koje će predstavljati zrenjaninski sport. Španović i Arsić rođene su u našem gradu i u njemu zabeležile prve sportske uspehe, dok je Nikolićeva članica Omladinskog džudo kluba "Proleter". 

U pojedinačnim sportovima u muškoj konkurenciji predstavljaće nas istaknuti rvači "Proletera" i reprezentacije Srbije Mate Nemeš Georgi Tibilov, a uz njih će u Parizu biti i dva "Proleterova" sportska stručnjaka, članova stručnog štaba rvačke reprezentacije - trener Vojislav Trajković i fizioterapeut Vladimir Milošev.  

Plivači Nikola Aćin i Justin Cvetkov, takođe rođeni Zrenjaninci, a Aćin i kao član Plivačkog kluba "Proleter", nastupiće u plivačkoj štafeti Srbije 4h100 metara slobodnim stilom i u Pariz putuju kao aktuelni evropski prvaci. 

Zrenjaninac Milan Piperski biće na Olimpijskim igrama uz borilački ring, kao selektor muške bokserske reprezentacije Srbije. 

Uz košarkaša Dejana Davidovca, Zrenjanin će braniti i zvanično najbolji basketaš sveta, Strahinja Stojačić, čiji je otac Zoran, rođen u Perlezu, a koji je odrastao i prve košarkaške korake napravio u u ovom gradu.