26.07.2024.

16:48

Foto: Rina

Srbija

Kako stari, to joj cena skače! Najpopularniji auto stare Jugoslavije danas košta i do 10.000 e!

Tokom Zlatar festa, koji se ovih dana tamo održava, na radost građana i posetilaca, organizovana je i prva Fićijada, a glavnim ulicama ovog gradića projezdilo je oko 30 lepotana iz čitave Srbije.

Dževad Džamović, predsednk oldtajmer kluba iz Nove Varoši i organizator  Fićijade kaže za agenciju Rina da je izuzetno ponosan.

- Svake godine povodom 25. maja, Dana mladosti organizujemo skupove "fića" pa smo tako i ove godine rešili da i ovim povodom upriličimo izložbu "fića" a došle su nam iz cele Srbije. Veliki sam ljubitelj ovih autića i dosad sam ih imao sigurno deset - priča Dževad.

Da obožavaocima ovog vozila nije teško da prevale kilometre da bi se okupili i družili, tvrdi i Nenad Marijanović iz Valjeva.

Informer

- Mi organizovano idemo gde god ima ovakvih skupova. Družimo se i razmenjujemo iskustva. Ova "fića" je 1983. godište. Otac i ja smo je reparirali i sredili prema našim željama. Lepše je voziti "fiću" nego neki luksuzni auto sa klimom! Zapaze nas ljudi odmah, prilaze, slikaju se. Nudili su mi dosta novca za nju, ali ona nije na prodaju - izričit je Nenad.

Većina ljubitelja "fiće" ističu da je imaju, čuvaju i održavaju iz čiste ljubavi. 

Retko ko od njih i sasluša potencijalne kupce, a rekoše da se cene kreću i do deset hiljada evra u zavisnosti od godine proizvodnje!

- Što su starije, to su skuplje! Ali, retko ćete danas naći "fiću" na prodaju - rekli su učesnici Fićijade u Novoj Varoši.