27.07.2024.

11:30

Foto: M.O.

Srbija

Informer na Srpskoj Kopakabani! Znate li gde se nalazi? I Brazilci bi im pozavideli

Reč je o tri jezera, od kojih su dva pretvorena u kupališta, dok je u jednom dozvoljeno isključivo pecanje. Ulaz na uređenu plažu, sa tuševima, toaletima, kabinama za presvlačenje i  pratećim sadržajima za posetioce, potpuno je besplatan, kao i korišćenje ležaljki i suncobrana.


Brigu o čuvenoj vojvođanskoj plaži vodi zrenjaninska Gradska stambena agencija.
- Ovo je jedna od najlepših vojvođanskih plaža, a imamo i parametre koji na to ukazuju. Od 1. juna do kraja avgusta, ovde dođe puno posetilaca. Za vikend bude više od 3.000 ljudi. Plaža je dugačka više od 400 metara, a imamo ideju da je proširimo sa obe strane, i levo i desno - kaže Zoran Ljubotina, izvršnji direktor Gradske stambene agencije.

Informer

Topla i čista voda u jezeru nastala je eksploatacijom peska i ima prirodnu filtraciju. 
- Jezero je izuzetno čisto, što dokazujemo mesečnim kontrolama Zavoda za javno zdravlje - ističe Ljubotina.


Nepokretne plutajuće bove pričvršćene su za dno da bi upozorile kupače gde je bezbedna granica za boravak u vodi i plivanje. Peskara je otvorena od 8 do 20 sati, a o bezbednosti posetilaca brine osam spacilaca, kao i čuvarska služba koja radi 24 sata dnevno. 
- Posao spasilaca je vrlo odgovoran. Raspoređeni smo po dvojica na četiri pozicije, a sve u cilju da posetioci budu bezbedni i da se osećaju prijatno, da se ne bi desio bilo kakav neželjeni incident - kaže spasilac Aleksandar Petrović.

Za uživanje na srpskoj Kopakabani potrebna vam je samo dobra volja, nekome i knjiga, a sve ostalo dobijete na plaži koja je udaljena pet kilometara od centra grada.

Za potpuni hedonizam tu je i nekoliko restorana i kafića, pa Zrenjaninci kažu: ",Pozavideli bi nam i Brazilci!"