29.07.2024.

18:50

Foto: Foto: priv.arhiva

Srbija

"Puče grom, pravo u njih"! Miloš se samo uhvatio za glavu!

Njegovo stado manje je za četiri ovce i dva odrasla jagnjeta. Munja je pogodila tačno u stablo divlje kruške ispod koje su se životinje bile sakrile. 
Ovce po običaju pusti na ispašu nedaleko od kuće, u zagrađeni deo, a da ih ima manje primetili su tek uveče, kada su ovce nameravali da zatvore u štalu.
- Supruga ih je namirivala, pa primetila da nisu sve na broju, pozvala je i mene, odmah smo ustanovili da nedostaju njih četiri i da jagnjeta, pa smo prvo pomislili da su preskočile žicu i odvojile se od ostatka stada, ali da je sreće, bilo bi tako - kaže domaćin.

Informer

Krenuli su u potragu za njima, kažu, bio je već pao prvi sumrak, ali nedaleko od početka zagrade, naišli su na njih, ali sve su bile uginule. Odmah su shvatili da ih je ubio grom.
- Sve su se skrile, verovatno od kiše, ispod jedne "divljake", u koju je baš udario grom, i ubio i njih. Nismo verovali šta vidimo očima, bilo je dosta teško - pričaju nam Džambasevići.
Setili su se oluje tokom dana, pa i jedne munje, za koju su mislili da je udarila negde baš blizu, a koja im je upravo i usmrtila stado.

Informer

Našli ih ispod kruške

Pored štete u štali, ostavila je posledice i u kući, jer im je usled udara došlo do problema i na električnim uređajima.
I domaćin je, kaže, od mesta udara u tom trenurku bio udaljen oko stotinak metara, ali otkriva, nije ni pomislio šta može da bude.

Četiri uginule ovce bile su mu umatičene, nedavno ih je kupio, pa se nada da će mu opština pomoći u nadoknadi štete.
Sreća je, zaključuju supružnici Džambasević, te ostatak stada nije bio zajedno sa njih šestoro, inače bi ostali i bez njih.