30.07.2024.

19:21

Foto: M. O.

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Stub visok 6,5 metara za Jovana predstavlja kratak uspon, jer se uz njega popne neverovatnom brzinom! Penjanje duž glatkog komada drveta, za obične smrtnike bio bi samo pokušaj, ali ne i za ovog deliju iz Banatskog Velikog Sela, koji je nastupao za ekipu "Krajišnici".


- Osećaj je neverovatan, jer sam pomislio u jednom trenutku da ću izgubiti u ovoj disciplini. Rezultatom sam zadovoljan, ali mogu i bolje. Moj najbolji uspon uz stožinu bio je ispod 5 sekundi. Jednostavno, ide od ruke, Bog me je izgleda opredelio za to - priča Jovan za "Informer".

Na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, naseljenom kolonistima iz Bosanske Krajine, kršni Krajišnici odmeravali su snage u devet disciplina: penjanje uz stožinu, bacanje kamena s ramena, hodanje po brvnu, obaranje ruku, skok u dalj i u vis iz mesta, prevlačenje klička, nadvlačenje konopom i nošenje džaka od 40 kilograma.

- Manifestacija je posvećena očuvanju tradicije, kulture i običaja Srba iz Bosanske Krajine. Ove godine okupila je osam ekipa iz Srbije i Vojvodine - kaže Borislav Stojisavljević, potpredsednik Udruženja građana "Krajiški višeboj".

Po tradiciji, sve je počelo trkom u džaku za decu, a potom je usledio pravi sportski okršaj. Ukupni pobednik 14. Krajiškog višeboja je ekipa "Krajišnici" iz Banatskog Velikog Sela, drugi su "Gorski vukovi" iz Uba, a treća ekipa iz Svilajnca.