04.08.2024.

10:00

Foto: Rina

Srbija

Šou u Guči: Mladi Česi prvi put probali svadbarski kupus! A posle...

- Dolazim iz Minhena u Guču svake godine. Tamo puno radimo, trebaju nam samo radno odelo i pidžama, ali zato kad dođemo u našu domovinu ovo je pravi život i uživanje. Svakom bih preporučio da dođe ovde bar jednom, da oseti šta je prava Srbija i dušu srpskog naroda - kaže za agenciju Rina jedan od saboraša koji je u Guču stigao iz Nemačke.

Dvojica mladića iz Češke oduševljena su gostoprimstvom domaćina u Guči i kažu da su proputovali skoro čitavu Evropu, ali da je jedno od lepših mesta upravo Srbija.

- Ovakvog provoda i srčanih ljudi nema u Češkoj! Ova muzika i razdraganost u svakom uglu Guče stvarno su nešto što nikad nećemo zaboraviti. Atmosfera je zaista sjajna, uživamo sa prijateljima. Ovde sam prvi put probao svadbarski kupus, odličan specijalitet. Popio sam litar vode posle toga. Guča je za nas fenomenalan događaj, na najbolji način punimo baterije pred završetak odmora - kažu mladi Česi.

Prema procenama organizatora prvog dana Sabora kroz Guču je prošlo oko 50.000 ljudi, a što je najvažnije nije bilo incidenata, niti saobraćajnih nezgoda.