06.08.2024.

16:46

Foto: printscreen/subotica.com

Srbija

Tragedija! I bez muža i bez kuće ostala u jednom danu! Slavici je potrebna pomoć

Gubitak supruga sa kojim je delila život bezmalo pola veka niko joj ne može nadoknaditi, ali joj je potrebna pomoć da reši stambeni problem.

Jedno julsko jutro promenilo je život celoj porodici.

- Ništa nije slutilo na problem. Suprug Franjo je ustao ujutru da skuva kafu, upalio šporet na plin i samo sam čula prasak. Posle toga se ničega ne sećam - priča vidno potrešena Slavica.

Plinska boca je eksplodirala, a od siline udara uništila je veliki deo kuće.

Na Slavicu je pao deo nameštaja pa je ostala bez svesti, a Franjo je takođe povređen. Komšije su odmah zvale vatrogasce. Uspeli su da ih iznesu iz kuće, a hitna pomoć ih je prevezla u bolnicu. Slavica se oporavila, ali je njen suprug od zadobijenih povreda preminuo.

- Kažu da se nadisao tog gasa i da mu je to oštetilo pluća. Ni sada ne znam kako se to desilo jer nijednog trenutka nismo osetili da gas curi, a to je specifičan miris. Boca je izgleda puštala na ventilu, a kako je mala prostorija i sve je bilo zatvoreno, bila je velika koncentracija gasa. Zato je prasak bio toliko snažan - nastavlja Slavica.

Komšije su odmah pritekle u pomoć i neizmerno im zahvalna, ali njena kuća koja je samo nekoliko nedelja pretragedije bila potpuno renovirana, sada je neprepoznatljiva.

- Uništeno je sve. Od poda do plafona. Sačuvali smo jednu garnituru i nešto stvari što su izneli na dvorište. Sve što smo generacijama, godinama sticali je nestalo - pokušavajući da zaustavi  suze nastavlja priču za subotica.com.

- Sada sam u podstanarskom stanu u Subotici i ne znam šta ću. Kuća tako stoji i preti da se skroz uruši, pa brinem i za ljude koji tu prolaze da se ne povrede. Kažu da renoviranje nije moguće, da će morati ponovo da se gradi. A ja ne znam ni kako, ni čime. Nadam se da će mi neko pomoći, za početak da odnesemo sve to što je uništeno, a posle ću videti. Meni ne treba puno, skromna kućica u kojoj bih nastavila da živim - kaže Slavica.