18.08.2024.

20:40

Foto: Foto: V.J.

Srbija

Rezervoari vodovoda presušili! Alarmantna situacija u Majdanpeku, novi raspored isključenja!

Pre par dana Štab za vanredne situacije progalasio je vanredno stanje, s obzirom na to, da je vodozahvat ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo grada, potpuno presušio. Štab je doneo odluku da se uvedu restrikcije i da Opštinske inspekcije svakodnevno obilaze okolna sela pored kojih prolazi Pek, kako bi se prekomerenoj i neracionalnoj potrošnji vode za piće od strane meštana za zalivanje svojih poseda, stalo na put.

Informer

U međuvremenu je pukla i cev na vodozahvatu Pustinjac, pa su nadležni u JKP,,Vodovod,, koji se danima bore sa ovim problemima imali dodatnu muku da nastalu havariju saniraju. To je bio i razlog
odstupanja od redovne odluke donete na Štabu za vanredne situacije da će vode biti po utvrđenom rasporedu od 6 sati izjutra do 10 i od 14 do 17 sati, kako bi se rezervoari malo dopunili.

- Trudimo se koliko možemo, ali nema kiše koja je u ovom momentu preko neophona kako bi se dotok vode na vodzahvatu Pustinjac poboljšao. Prosto činimo sve da građanima u ovim vrelim danima koliko toliko olakšamo muke zbog nedostatka pijaće vode.

Informer

Novi raspored isključenja

- Prema našim analizama koje svakodnevno vršimo, morali smo od danas da promenimo raspored isključenja. Tako će građani Majdanpeka po novom rasporedu vodu imati od 6 ujutru do 10 i od 17 sati do 21 sata, rekao je za Informer.rs Slobodan Krajić, direktor JKP ,,Vodovod,,Majdanpek.

Inače, cisterne ovog preduzeća non stop dovoze vodu iz Fabrike vode u Donjem Milanovcu, kako Opšta bolnica i Ustanova za decu u Majdanpeku ne bi oskudevale sa vodom za piće.