09.08.2024.

21:09

Foto: TOP PRESS

Srbija

Sa Kajmakčalanom u mislima! Mikica stigao u Leskovac, još malo je ostalo do graničnog prelaza

„Deveti dan hodočašća, stigao sam u Leskovac i nastavljam  put planine Kukavice pa preko velikog sela do Vranja. Od Vranja do Prohora pčinjskog graničnog prelaza sa Makedonijom.

Tu će mi se priključiti prijatelj Davor Arsić koji će voziti auto za podršku. Tako će mi biti olakšan deo puta kroz Makedoniju jer ću skinuti sa leđa ranac težak i do 20 kilograma.

Informer

Prijatelji mi pružaju bezrezervnu podršku na svakom koraku, juče posle napornog dana sam primio infuziju. Apelujemo na društveno odgovorne kompanije i pojedince da se uključe i pomognu u prikupljanju neophodnih novčanih sredstava. Prikupljeno je samo 1.ooo evra a neophodno  je 2o.ooo“, rekao je za TopPres Mikica Petronijević.

Prethodnih dana Mikica je prešao veliki deo puta od ukupnih 600 kilometara koliko je predviđeno do krajnjeg cilja a to je Kajmakčalan.

Informer

 

„Mnogo toga se zbilo u poslednja tri dana. Na dan Svete Petke Paraskeve naiđoh na crkvu u domaćinstvu Filipovića baš posvećenu Sv.Petki. Dan pre toga bejah u crkvi u Đunisu koja je posvećena Sv.Pantelejmonu čiji praznik beše sutadan.

Informer

Potom u Prokuplju me ugosti moj divni Boban Stojković sa svojom  porodicom i priloži donaciju za naše Svice. Posetili smo jedan od najstarijih hramova u centru grada gde se nalaze mošti Svetitelja Sv.Prokopija“, napisao je na svom fejsbuku Mikica Petronijević.