19.08.2024.

23:48

Foto: Foto: M.L.

Srbija

U ovom selu se kuva najbolja riblja čorba! Jasenički kotlić okupio brojne takmičare i goste (FOTO)

Ideja za ovakav događaj rodila se kod ovdašnjih meštana koji su prošle godine po prvi put organizovali takmičenje, a već ove godine odziv je još bolji pa se sa puno elana razmišlja o programu za sledeću godinu.

„Zajedničkim dogovorom prošle godine smo ovo pokrenuli i mislim da se ovde bliže nigde ne organizuje nešto slično, posebno jer je danas slava našeg sela Preobraženje, tako da je dodatni motiv da oživimo stare običaje koje su naši nekada praktikovali.

Informer

Imamo desetak ekipa jer je radni dan i zbog toga svi nisu mogli da dođu, takođe imamo i memorijalnu utakmicu, zabavni sadržaj za najmlađe, želja nam je da na ovaj način održimo tradiciju vašara koja je u ovom selu bila ranije obavezna“, rekao je Marko Marković, jedan od organizatora.

Učesnici su uglavnom bili sa teritorije opštine Topola. Za prva tri mesta organizatori su obezbedili pehare i kecelje a svi takmičari dobili su majice sa logom manifestacije.

Posetioci su za ovakav događaj imali samo reči hvale, ističući da je nekada svako selo imalo vašar ili neku vrstu okupljanja ali da je taj trend godinama zapostavljen, ipak, na teritoriji ove opštine ponovo se oživljavaju stari običaji.

Informer

Pred tročlanim žirijem nije bio lak zadatak, ipak izabrali su tri najbolje pripremljene riblje čorbe. Pobednički pehar i ove godine otišao je u apartmane Čalane kod Gorana Radosavljevića, a drugo mesto osvojile su komšije iz sela Junkovac. Treće mesto pripalo je ekipi iz Topole.