20.08.2024.

12:13

Foto: Informer

Srbija

"Sve je izgorelo, ne znam odakle da krenem": Petrovićima izborela imovina vredna 100.000 evra (FOTO)

Potpuno su izgoreli  ekonomski objekti,  nekoliko junada  i svinja,  5000 bala sena  i sva mehanizacija, od freze do dva traktora. Srećom, vatra je zahvatila samo deo stambenog objekta. 

- Kada se probudim i izađem na dvorište i vidim da više nemamo ništa,  ne znam gde da se okrenem, dođe mi da zaplačem. Izgubili smo sve što je stvarano duže od 30 godina. Otac Vidoje je gradio domaćinstvo na ledini, nastavio ja sa suprugom i decom, a sada opet krećemo iz početka - kaže Milorad.

Ipak, velika soolidarnost komšija, ali  i nepoznatih ljudi  Petrovićima daje snagu i uliva veru  da će jednog dana nadoknaditi veći deo imovine bez koje su u trenu ostali.
U selu kažu da je Milorad zaslužio da mu se pomogne jer je i on, iako obrađuje svojih 5,5 i 30 hektara pod zakup,  sa svojom mehanizacijom pomagao svakome kome je bilo potrebno. 

- Nisam ni pretpostavljao koliko ima dobrog naroda. Svakodnevno je dvorište prepuno, mnogi dolaze da  bi pomogli. Daju novac, koliko ko može da odvoji, 50, 100 evra. Dobio sam i jedno prase, to je jedino od stoke što sad imamo uz dva teleta koja su pobegla od vatre i koje smo pronašli.  Supruga Bojana zapisuje u svesku koliko je ko i šta dao, da bismo vratili kada opet stanemo na noge - priča Milorad.

Nakon što su uz pomoć komšija i prijatelja počistili zgarište promenili su crep i rogove na kući, a pošto je na pragu berba kukuruza prvi sledeći posao je izgradnja čardaka. 

Na opustošenom imanju ima još dosta posla, a za obnovu gazdinstva Petrovićima je i dalje potrebna pomoć koja se može uplatiti na namenski račun broj 200 – 0000136447602 – 29, na ime Milorad Petrović.