21.08.2024.

21:31

Foto: B.I.

Srbija

Porodici Jojić u požaru izgorela kuća, sad imaju samo jednu želju! Pod svojim krovom zimu da dočekaju

Nekoliko dana posle nesreće u domaćinstvu Jojić, porodicu je obišla gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, te im je u pomoć pritekla sa milion dinara iz gradskog budžeta, što im je veoma pomoglo da krenu sa izgradnjom nove kuće. Kasnije su im pomogli i po neki privrednici iz okoline, pa im je svaki dinar pomoći, kaže domaćin, značio puno.

- Sve se odigralo munjevitom brzinom, kada smo izašli iz kuće imali smo šta i da vidimo, plamen se širio sve više. Odmah smo pozvali vatrogasce, ali dok su stigli veći deo je izgoreo. Živim sa suprugom, dvoje dece i babom, nismo zaposleni, pa bi nam svaka pomoć u izgradnji nove kuće dobrodošla - rekao nam je tada domaćin Predrag Jojić.

Informer

I pomogli su im dobri ljudi, zahvalni su im Jojići, ozidali su novi dom i pokrili, ali im za opremanje unutrašnjih prostorija nedostaje novca, opet se nadaju, kažu, da će neko razumeti njihovu muku i pomoći im da se usele u već sagrađenu kuću.

- Pomogli su mi ljudi, dosta smo uradili, sam ne bih mogao ništa, ali novac koji je bio prikupljen uložen je u sve radove do sada, pa su sa nedostatkom novca i radovi stali, približava se i zima, pa kad bi mi još neko pomogao da bar opremim neku prostoriju, samo da zimu dočekamo pod svojim krovom - kaže domaćin.

Od kada im je kuću progutao plamen, bili su kod rodbine u blizini, a sada žive nedaleko od započetog njihovog doma, u iznajmljenoj kući, koju im je vlasnik dao na korišćenje bez plaćanja kirije, osim mesečnih komunalija.

Informer

Pre dva meseca, pričaju nam, ostali su bez jednog člana porodice, umrla im je baka, pa sada domaćin Predrag živi sa suprugom Nevenkom, sinom Petrom, koji pohađa drugi razred i ćerkom Nikolinom, koja je osmi razred seoske škole u Kremnima.

Nevenka je zaposlena, dok Predrag nije, za dnevnicu radi građevinske poslove, mada kaže, od kada je započeo kuću, najviše vremena provodi gradeći nju, pa kad pronađe vremena, stigne i na druga gradilišta.

Informer

Najdraže mu je, kaže, kada radi na izgradnji svog krova nad glavom, jer je tako za korak bliži danu useljenja, koji već odavno svo četvoro priželjkuju.

I na kraju, skromnog pogleda, kažu, nadaju se da će ih neko razumeti i pomoći im da zimu dočekaju pod svojim krovom.

Ukoliko neko želi da im pomogne domaćina može kontaktirati na broj telefona 0612242138.