24.08.2024.

18:08

Foto: Rina

Srbija

Vikend doneo haos na granicama! Sledi dva dana saobraćajnog kolapsa - Na ovim prelazima čeka se i do tri sata

Vozačima se preporučuje zbog visokih temperatura da se češće odmaraju i da budu spremni na zastoje i usporenu vožnju.

- Umor je čest pratilac stranih vozača koji voze na dugim relacijama i samo prolaze kroz našu zemlju, zato su česte saobraćajne nezgode zbog kojih se stvaraju zastoji i vožnja usporava - kaže se u saopštenju AMSS.

Na Horgošu se čeka 180 minuta

Na GP Horgoš, Srbija – Mađarska, zadržavanja na našim graničnim prelazima su na putničkim terminalima za izlaz - oko 180 minuta, dok se na ulaz čeka oko 30 minuta.

Na teretnim terminalima izlaz iz Srbije je oko 180 minuta, ulaz - oko 30 minuta, a radno vreme ovog graničnog prelaza je 00-24 sata.

Informer

 

Horgoš II radi od 05 do 23 sati

GP Horgoš II, Srbija-Mađarska, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima pri prelasku granice su za izlaz oko 30 minuta, dok se na ulaz u Srbiju čeka isto oko pola sata.

Radno vreme ovog prelaz 05 do 23 sata za međunarodni promet putnika i prevoznih sredstava, izuzimajući autobuski i teretni saobraćaj.

Kelebija: Teretnjaci čekaju tri sata

Na graničnom prelazu Srbije sa Mađarskom – Kelebija, prema podacima Uprave granične policije na sajtu AMSS se navodi, da se na putničkim terminalima za izlaz iz zemlje čeka oko 30 minuta, i za ulaz u Srbiju se čeka isto oko 30 minuta.

-Podsećamo da je ovom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na mađarskim terminalima, a koje je često dosta duže u odnosu na vreme zadržavanja na našim prelazima – poručuju iz AMSS.

Na teretnim teretnim terminalima za izlaz iz Srbije se čeka oko 180 minuta, za ulaz oko 30 minuta.

Informer

 

Šid: Više od pola sata

GP Šid, Srbija – Hrvatska, na putničkim terminalima izlaz iz Srbije je oko 40 minuta, ulaz oko 30 minuta.

Ovom vremenu zadržavanja treba dodati vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima, podsećaju iz AMSS.

Na Batrovcima oko 180 minuta za izlaz

Na GP Batrovci – Bajakovo sa Hrvatskom izlaz iz Srbije traje oko 180 minuta, dok se na ulazu čeka oko 30 minuta.

Ovom vremenu potrebno je dodati vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima.

Na teretnim terminalima za izlaz iz zemlje se čeka oko 30 minuta, na ulazu oko 30 minuta.