24.08.2024.

21:45

Foto: D.K.

Srbija

Spektakularan početak „Filmskih susreta“ u Nišu! Glumce motorima odvezli u Tvrđavu (FOTO)

Dvadesetak bajkera je u koloni odvezlo glumce, što je izazvalo oduševljenje mnogobrojnih građana Niša na centralnom trgu i mostu preko Nišave.

Informer

Tradicionalni prijem za glumce bila je prilika da sve učesnike „Filmskih susreta“ pozdrave gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, umetnički direktor festivala Andrija Milošević, predsednica žirija koji će odlučivati o glumačkim nagradama Danica Maksimović i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković.

Informer

 

Danica Maksimović je poručila svim prijateljima filma da su oni jedina konstanta koja i po kiši i po snegu gleda filmove.

Informer

„Glumci dođu, prođu, mnogi su naši velikani na nebu i ja ih pozdravljam. Brzo odlaze jer je naš posao vrlo stresan, ali lep. Onaj ko ga voli nije mu ništa teško“, rekla je Maksimović na prijemu kome su prisustvovali predstavnici gradsa, gradskih opština i gradkih preduzeća i ustanova“.
Već po tradiciji, gradonačelnik Niša je dobitniku nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" uručio sliku, a ove godine dobio je Svetozar Cvetković. Hagrada "Pavle Vuisić" pripala je posthumno i Žarku Lauševiću. 

Informer

„Filmski susreti“ trajaće do 30. avgusta, a posetioci će do tada moći da vide 12 filmova u takmičarskoj konkurenciji.