29.08.2024.

16:16

Foto: jugmedia.rs

Srbija

Iznenađenje na Roštiljijadi! Golemo i za gurmane!

Prema računici lokalnog portala jugmedia.rs provod na ovogodišnjoj Roštiljijadi za četvoročlanu porodicu iznosi minimalno šest hiljada dinara. 

Na cene specijaliteta sa roštilja i pića već na početku ove manifestacije odreagovali su brojni posetioci, negodujući jer su gurmanske pljeskavice od 400 grama platili po 1.400, lepinje 150, a sokove 350 dinara!

- Iskreno, ovo je preskupo. Čula sam mnoge da se žale. Mi, iz Leskovca, koji znamo kakav je ukus inače, znamo da ove pljeskavice uopšte nisu kvalitetne. Baš nisam zadovoljna - rekla je mlada Leskovčanka koja je obišla manifestaciju sa rođacima iz inostranstva.

Informer

Jedan Leskovčanin je objavio na društvenoj mreži i račun na kome se jasno vidi koliko koštaju neki specijaliteti!

Zbog cena se na njegovom profilu razvila polemika i mahom su svi osudili "skupoću", ali on je istakao "da se ne žali i da je samo želeo da pokaže cene ljudima u Srbiji". 

Na 34. Roštiljijadi, podsetimo, na Širokoj čaršiji u centru Leskovca je 13 vlasnika brze hrane i restorana postavilo roštiljske štandove i bašte iza njih.

Od svih njih, originalni leskovački roštilj može da se proba samo na pet štandova, a to su: "Dva drugara", "Koliba", "Bibac", "Le Le" i "Big deda".