03.09.2024.

16:54

Foto: RINA

Srbija

Radost za decu, a olakšanje roditeljima! Ova opština u Srbiji obezbedila besplatne udžbenike za učenike, ali i školski pribor i rančeve za predškolce

Na ovaj način lokalna samouprava opštine Lučani želi da čestita svim predškolcima i učenicima od prvog do četvrtog razreda srećan polazak u školu ali i da njihovim roditeljima pomogne da sa što manje finansijskih izdataka pošalju svoje mališane u školske klupe.

- U sklopu naše akcije koja je vezana za početak školske godine, iz opštinskog budžeta smo izdvojili značajna sredstva kako bi ove godine darivali 291 predškolca sa rančevima i priborom za predškolsko vaspitanje dok su svi đaci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole dobili besplatan komplet knjiga. Za svu decu ovo je bio izuzetno lep doživljaj koji će ih, nadamo se, dodatno motivisati da postižu odlične uspehe u usvajanju i savladavanju predviđenog gradiva - reko je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

On dodaje da lokalna samouprava ima za cilj da pomogne i roditeljima da lakše pribave sve što je potrebno njihovim mališanima za početak školske godine.

- Takođe, najavljujem da će opština Lučani za narednu školsku godinu obezbediti besplatne udžbenike za sve učenike do osmog razreda svih osnovnih škola na teritoriji naše opštine. Ispred opštine Lučani i u ime saradnika iz javnih preduzeća i ustanova, čestitam svim đacima polazak u školu - poručio je Dolović.