03.09.2024.

20:29

Foto: Printscreen Instagram 192_rs

Srbija

Teška noć pred Aranđelovčanima! Vatrena stihija ne posustaje, helikopteri napravili preko 70 naleta

- Trenutno gori naša šuma koju godinama nismo sekli zbog nepriatupačnog terena. Evo gledamo iz dvorišta a nemoćni smo da bilo šta uradimo. Gori Dobričića kraj preko puta Šutice i po mojoj proceni do prvih kuća ima oko 50 metara vazdušnom linijom. Izuzetno teška noć je pred nama, ne možemo da dišemo od dima a strah da će vatra prići bliže dodatno nam sve ovo otežava - kaže jedna od meštanki ovog kraja.

Prema njenim rečima helikopteri koji su ceo dan gasili požar podno Bukulje povukli su se sa terena a trenutno su u akciji vatrogasci i dobrovoljci.

Prema rečima nadležnih požar je u Garašima na par lokacija stavljen pod kontrolu ali i dalje se širi ka Darosavi na potezima Šutica i Orlovica.

U toku današnjeg dana dva helikoptera koja su po odobrenju ministarstva poslata da gase požar napravila su oko 70 naleta i tom prilikom je izbačeno oko 200 tona vode koja je korišćena iz Garaškog jezera.

U požaru koji je zahvatio blizu 200 hektara pričinjena je velika materijalna šteta jer je izgorela velika površina šumskih kompleksa, ljudskih žrtava nema kao ni povređenih lica.

U gašenju požara angažovani su vatrogasci iz Aranđelovca Topole Kragujevca kao i dobrovoljna vatrogasna društva.