06.09.2024.

17:22

Foto: Foto: J.M., R.B.

Srbija

Ovo je srpska prestonica pečenja! Uverite se ovog vikenda

Ovog vikenda tamo se praznuje već tradicionalna Pečenjijada.

Sve je već spremno. Ražnjevi, jagnjad i prasad vrteće se ceo dan i u subotu i u nedelju i nema sumnje, kažu domaćini, da će sve biti pojedeno. 

Oni koji su već posetili Stopanju znaju da se ovde jede sveže, mlado, i vruće meso koje se bukvalno lepi za prste. 

Kilogram prasetine prodaje za 2.500 dinara, a jagnjetine za 3.300 dinara.

Informer

Čim stignete, bićete očarani ne samo mirisima, već i veselim razgovorima i smehom koji dopiru sa svih strana. Ovaj događaj je postao tradicija za mnoge porodice, koje se svake godine okupljaju da uživaju u dobrom zalogaju.

Iako je program bogat zabavom, od turnira u odbojci do koncerata i spektakularnog vatrometa, prava zvezda Pečenjijade je ipak pečenje.

Pečenjijada ove godine ima bogat zabavni program. Počinje sportskim duhom u sali OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", gde će se održati turnir u odbojci.

U večernjim satima, ulice će oživeti uz defile mažoretkinja iz Laškog u Sloveniji, koje će svojim plesnim koracima obeležiti svečano otvaranje manifestacije.

Muzički deo programa predvodiće orkestar "Laška pihalna godba" iz Laškog, uz nastupe pevačice tradicionalne etno muzike Sanje Ivanović i narodnog pevača Sakija Ćosovića.

Vrhunac večeri svakako će biti koncert legende Miroslava Ilića u 21 sat, nakon čega će nebo nad Stopanjom obasjati spektakularni vatromet.

Završnog dana, u nedelju, 8. septembra, manifestacija se nastavlja muzičko-zabavnim programom u kojem će nastupiti KUD "Sveti Nikola" iz Trstenika, harmonikaši - braća Đonić, i solo pevač Igor Đonić.

Veče će zatvoriti koncertom Aleksandra Tadić Cipka od 21 sat, čime će Pečenjijada biti svečano zaključena do sledeće godine!