12.09.2024.

09:24

Foto: J.M.

Srbija

Počinje Župska berba! Praznik vina i grožđa! A sutra spektakl!

Sve do nedelje čuvenom Vinskom ulicom i na Vinskom trgu održavaće se glavni program, a organizatori su najavili i izložbe domaće radinosti, stručne tribine ali i zabavu.

Manifestacija počinje paradom najmlađih pod maskama u 11 sati, a večeras od 20 sati biće upriličeno zvanično otvaranje posle defilea učesnika.

Informer

- Pripremili su bogat program, a time smo započeli pripreme i za jubilarnu 60. Berbu. Ove godine posetioce će dočekati brojne priredbe i dece i sportista, umetnika i poljoprivrednika - kaže Jelena Paunović, predsednica opštine Aleksandrovac

Čuvena Fontana vina, zaštitni znak Aeksandrovca, u kojoj tokom Župske berbe umesto vode teče vino, otvara se u petak, tačno u podne. 

U subotu, u isto vreme, održaće se tradicionalna Župska svadba, a još jedna atrakcija očekuje posetioce u nedelju, besplatan ručak - vo na ražnju. 

Župljani i njihovi gosti tokom Berbe svakog dana imaće i koncerte, pa će večeras na sceni na Vinskom trgu nastupiti Belgrade soul sekstet i trubački orkestar Danijela. U petak nastupa Legacy bend od 20 sati a Amadeus bend sat kasnije, u subotu pevaju Husa Alijević i Džejla Ramović, a za završnicu, u nedelju od 21 sat peva Zorica Brunclik.