12.09.2024.

09:49

Foto: Starsportphoto

Srbija

"Čika Dača" ko nov! Evo šta će sve imati stadion u Kragujevcu do kraja oktobra!

Novi izgled trebalo bi da dobije do kraja oktobra, najavio je za InfoKG generalni direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923, Igor Konatar.  

- Do sada su postavljene nove stolice i zamenjen je semafor. U toku je uređenje VIP i medijskih loža. Uradiće se sanitarni blokovi na svim tribinama, kao i ulaze i biletarnice. U planu je i teretana i uređenje pomoćnog terena i još dosta pratećih sadržaja - rekao je Konatar.  

Uskoro će na “Čika Dači” zasvetleti i reflektori, za čiju nabavku je pomoć stigla od Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, odnosno Fudbalskog saveza Srbije. 

 - Reflektore očekujemo da stignu u narednih mesec dana i odmah ćemo ih postaviti. To će omogućiti da se na stadionu “Čika Dača” igraju utakmice i u večernjim terminima - kaže Konatar.  

On je naglasio da su sredstva za kompletnu rekonstrukciju stadiona “Čika Dača”, pored pomoći Fudbalskog saveza Srbije, obezbeđena od sponzora, donatora, prijatelja kluba i iz sopstvenih prihoda.  

Na inicijativu menadžmenta Fudbalskog kluba “Radnički 1923” stadion “Čika Dača” nije srušen, a novi stadion u Kragujevcu biće izgrađen na drugoj lokaciji, tačnije u Korman polju u Maršiću.