13.09.2024.

14:07

Foto: J. M.

Srbija

(VIDEO) Samo ovde teče vino umesto vode! I to sve do nedelje!

Fontana vina, koja je postavljena u centru Aleksandrovca, simbolizuje bogatu vinsku tradiciju ovog kraja i jedina je u svetu.

Tokom Župske berbe, fontana pruža priliku posetiocima da uživaju u gutljajima čuvene Župske ružice, autentičnog vina iz ovog regiona, i to potpuno besplatno!

Prema procenama organizatora, tokom festivala u Aleksandrovcu se popije više od 50.000 litara vina. Ova impresivna količina vina obuhvata raznovrsne sorte iz najpoznatijih vinograda Župe, a posetioci mogu da uživaju u raznim vrstama crnog, belog i rozea.

Informer

Župska berba je poznata po svojim tradicijama i pesmi, a otvorenje fontane vina samo je dodatno obogatilo iskustvo festivala.

Posetioci su mogli da uživaju i u drugim sadržajima, uključujući muzičke nastupe, sajmove hrane i vina, kao i tradicionalne igre.

Informer

Kako kaže predsednica opštine Aleksandrovac, Jelena Paunović, ova manifestacija ne samo da slavi vinsku baštinu Aleksandrovca, već i doprinosi turističkoj promociji regiona, čineći ga atraktivnim za ljubitelje vina iz celog sveta. Ona je istakla da u ovoj opštini ima više od 70 registrovanih vinarija, ali i da otovo svako poljoprivredno domaćinstvo pravi vino.