13.09.2024.

16:15

Foto: printscreen Kanal M

Srbija

Neverovatna 'slučajnost' na otvaranju izložbe o Bati Živojinoviću u Paraćinu!

Postavku čine fotografije iz bogate arhive lista "Borba", a građani Paraćina imaće priliku da je vide naredne dve nedelje. 

Autorka izložba Elena Stojanović kaže da ovom izložbom zajedno idemo na putovanje na kome gledaoci mogu bliže da upoznaju život i karijeru glumca koga su svi voleli.

- Ovde su fotografije iz njegovog privatnog života, sa festivala, iz serija i fiilmova koje je snimao - rekla je Stojanović. 

Andrija Jorgić, dirktor lista "Borba" iz čije bogate arhive potiče veliki broj fotografija, istakao je "da ova izložba putuje širom Srbije među narod, jer je Bata bio čovek iz naroda". 

Informer

- Danas je petak 13, izložba je otvorena u 13 sati, ovo je 13. izložba, a to je bio i Batin srećan broj!- rekao je Jorgić. 

On je podsetio da se ideja o ovoj izložbi rodila 2019. kada je Batina udovica Lula u redakciji "Borbe" videla više stotina Batinih slika...

- Tada smo pokrenuli inicijtivu da jedna ulica ponese Batino ime, a ideju o izložbi razvili smo kasnije kada je došao Batin i Lulin sin, Miljko Živojinovć - dodao je Jorgić. 

Prema Miljkovim rečima, ovom izložbom Bata je ponovo u narodu.