18.09.2024.

16:37

Foto: Resetka.rs

Srbija

Hit! Leskovački specijalitet za gurmane - "Meskova pljeskavica"! A znate li kako je dobila ime?

Pljeskavica zvana "Meskova" naišla je, kaže, na odličan prijem kod gostiju, a i gradonačelnik  Cvetanović lično je, kao veliki gurman, pozdravio ovaj potez!

- Rekao je da ljudi moraju da probaju dobar specijalitet, a probali su je čak i ovdašnji opozicionari i bili su oduševljeni - kaže vlasnik kafane "Lovački kutak", Aleksandar Perić.

Informer

Cvetanović, koga svi u gradu a i šire znaju po nadimku, više puta je javno govorio da alkohol i cigarete nije konzumirao nikada, ali da voli dobro pojede!

Tako se baš u ovoj kafani, za vreme jednog ručka rodila ideja da se napravi "Meskova pljeskavica".

- Nema tu velike tajne. U roštilj meso se ubaci dosta sitno seckanog luka. Pljeskavica se služi u vrelom, a preliva hladnim kajmakom. I to je sve - ne krije vlasnik.

Kragujevčanin nazvao picu po treneru FK Radnički

Kragujevački ugostitelj Živojin Đorđević (34) vlasnik picerije odlučio je letos da u svoj meni uvrsti picu koju je nazvao imenom trenera FK Radnički Feđe Dudića!

Učinio je to, kako je rekao, u znak poštovanja za sve što je Dudić učinio za napredak kragujevačkog kluba otkad je na njegovom čelu.

Informer

Podsetimo, Dudić je uspeo sa Radničkim po prvi put da izbori plasman u Evropu. 

Kada je Dudić odobrio ideju, opredelili su se da naprave specijalitet filovan pavlakom, pelatom, sudžukom i dimljenom mocarelom. Gost picerije bio je i Dudić sa porodicom.