26.09.2024.

14:23

Foto: Foto: printcreen društvene mreže

Srbija

Otkrivamo: Slučaj masovnog trovanja pečurkama u Šapcu još bez sudskog epiloga! Osmoro ih se otrovalo, a jedna žena je preminula!

Dok preživeli, verovatno otad pečurke ne okušaju, a najbliži preminule B.S. (57) pripremaju dvogodišnji pomen, Informer saznaze u Višem sudu u Šapcu da postupak protiv starice M. G. (74) iz Ćukovina, koja je okrivljena za teško delo protiv zdravlja ljudi nije ni počeo "jer su svi zakazivani glavni pretresi odlagani".
Novi glavni pretres zakazan je za 1. oktobar.
"Baka trovačica" kako su je u medijima prozvali, i prilikom hapšenja u oktobru 2022. godine bila je narušenog zdravlja. Kod tužioca je privedena u papučama, a kretala se uz pomoć štapa.

Informer

Kako nezvanično saznajemo ročišta koja je sud zakazivao u protekle dve godine su odlagana iz zdravstvenih razloga.
- Za krivično delo koje je stavljeno na teret M.G. predviđena kazna zatvora je u trajanju od 2 do 12 godina. Predlog o visini kazne u konkretnom slučaju biće iznet na glavnom pretresu posle sagledavanja svih prikupljenih okolnosti koje utiču na vrstu i visinu krivične sankcije - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.


Podsetimo, M.G. je brala pečurke u šumi u svom selu i prodavala ih ispred pijace "Živinarnik". Osmoro njih koji su jeli te pečurke završilo je u bolnici. Sedmoro se izlečilo u Centru za kontolu trovanja na VMA, a B.S. je preminula.
- Taj strah pošto je ona preminula u istoj sobi u kojoj smo svi ležali teško se može opisati. Bili smo blizu smrti, ali su nam živote spasili požrtvovani lekari i medicinsko osoblje na odeljenjima toksikologije i dijalize na VMA koji nas ni na tren nisu napuštali. Mislim da ni kući nisu išli - rekao je Goran Savatić koji se od trovanja lečio zajedno sa dve ćerke, sinom i zetom.