26.09.2024.

18:10

Foto: Privatna arhiva

Srbija

(VIDEO) Okruglo 50! Ljilja i Zoran proslavili "zlatnu svadbu" i tvrde da je ovo najvažnije za dobar brak!

Nisu planirali da to bude veliko slavlje, ali su ćerke, kaže Ljiljana, htele da to bude u nekom restoranu uz muziku, pa su se porodici i rođacima pridružili i prijatelji, a kadrovi veselja našli su se brzo i na društvenim mrežama. 

U vreme kad bračni parovi jedva sastave i pet godina, Karaklajići su zaokružili 50!

- Upoznali smo se 1969. a posle četiri godine zabavljanja, odlučili smo se za brak 1974. godine. I, eto, još traje. Za ovih 50 godina zajedničkog života bilo je i lepih i manje lepih trenutaka, ali više onih lepih. Skućili smo se, dobili dve ćerke i sada imamo i četvoro unučadi. Jedan unuk sad kreće na fakultet, drugi je u Gimnaziji, a dve unuke su šesti razred. To je sve ono što naš život čini srećnim – kaže Ljilja, iznenađena pažnjom medija. 

Recept za 50 godina braka, kažu oboje, jeste, pre svega, u toleranciji i izvinjenju!

- Tolerancija, strpljenje, razumevanje i uvek razgovor. Ali, kao što rekoh, bilo je i nekih manje lepih trenutaka i tu je najvažnije da čovek zna i ume da se izvini. Od početka smo bili samostalni, niko nam se nije mešao u život, što je vrlo važno. To svima savetujem – dodaje Ljiljana sa osmehom.

Kad se osvrne iza sebe, ponosna je "što su uspeli da uz skroman život, podignu kuću, odgajaju decu..."

Voleli smo da izađemo u kafanu, na večeru, u manji provod. I ovaj ću, evo, pamtiti kao jedan od najlepših trenutaka u životu - zaključuje Ljiljana.

Pogledajte delić njihovog slavlja: