27.09.2024.

16:48

Foto: TV Priboj printscreen

Srbija

Kakav gest košarkaša Marka Gudurića! To je ljudina!

Košarkaški reprezentativac Marko Gudurić iznenadio je poklonima učenike osmoletke u Kratovu, koju je pohađao njegov otac. 

U ovom selu i Marko je provodio vikende kao dete, igrajući se na porodičnom imanju ali i na sportskom terenu škole. 

Za 24 đaka Marko je poslao patike i majice, a školi na poklon i loptu sa svojim potpisom. 

- Srećni smo jer smo dobili poklone od našeg najvećeg košarkaša. Mi nemamo većeg. Mnogo mu hvala i želimo mu puno uspeha u karijeri - poručila su deca iz Kratova.

Informer

Direktorka škole Mirjana Milinković zahvaljujući se Markovom ocu Mići, koji je poklone doneo, istakla je da je ovo poseban gest pažnje. 

- Drago nam je i ponosni smo što Marko iz ovog sela vodi korene i što se rado seća svog kraja. Svako dete je dobilo kvalitetan par patika i majice, a naša nastavnica fizičke kulture vredne sportske rekvizite za nastavu. Kao što je i on nedavno na Olimpijskim igrama branio boje naše zemlje, nadam se da će i ova deca krenuti njegovim stopama, da budu uspešni đaci i sportisti - rekla je direktorka. 

Informer

Kristina Joksimović, nastavnica fizičke kulture rekla je za program tv Priboj da đacima govori koliko je značajan sport i za njihov razvoj ali i za moralne vrednosti.

- Ne čudi me što su sportisti humani i nesebični ljudi, a Marko Gudurić je to i ranije dokazao. Iskreno se nadam da će neko od ove dece izrasti u sportistu kakav je Marko - rekla je Joksimović. 

U znak zahvalnosti nastavnici i đaci Marku su poklonili knjigu sa zavičajnom tematikom.