29.09.2024.

12:53

Foto: Shutterstock

Srbija

Skočila cena usluga čišćenja! Radnica potpuno iskrena: U ovo vreme je to prava umetnost - evo od čega zavisi

 

Sve češće čistači svoj rad naplaćuju 1000 dinara po času. Žena koja se dugi niz godina bavi čišćenjem priča kako je posao drugačiji nego ranije, pa je samim tim i logično da cena usluge poraste.

- Sada ima dosta više posla nego pre, u stanovima ima finijih materijala, pa čišćenje nekad zahteva umešnost, ne može se ko nekad najjačim hemikalijama ribati kada. Takođe, ribamo sve aparate, često stan ima više od jednog kupatila, pa je samim tim i priroda posla drugačija - priča ona.

Objasnila je i razliku u zaradi kada radite samostalno.

- U firmama nam je sat znatno jeftiniji, pa nam plata bude stvarno mala, ali potrebna nam je prijava, da imamo zdravstveno. Posao čistačice nije lak. Sada je sat 1000 dinara, radimo i nedeljom. Imamo decu koja studiraju, trudimo se, dajemo sve od sebe da ih izvedemo na pravi put - rekla je ova žena za Telegraf.rs.

Zbog brzog životnog tempa, mladi puno rade i nemaju vremena da se posvete ribanju kuće. Naravno, neki od njih to jednostavno ne žele.

- Svima treba pomoć čistačice. I onima koji rade i nemaju vremena da čiste i onima koji en rade i žele da čuvaju ruke, kičmu i svoje vreme... - ispričala je.