02.10.2024.

20:08

Foto: Foto: T. J.

Srbija

Domaćice u Loznici "poludele" za ovim slatkišem! Cela zgrada isprobala recept!

Lozničanka Sonja Maksimović, a njeni ukućani i komšije tvrde da je vrsna domaćica, svake sezone smisli neku gastro-novotariju, "zarazi" sve u zgradi i svi jedu isto!

Tako je, kažu, bilo sa španskom pitom, pa s kiflicama s orasima, sa grčkim sladoledom, a sad je na red došla i bundeva. 

- Sve što pravim, volim da podelim! Nisam ja od onih što kriju recepte - smeje se Sonja, a na pomen kamere i da je snimimo kako se to snalazi u svom kuhinjskom carstvu, samo odmahuje rukom. 

Brzo se vraća na priču i priznaje da otkad su komšinice probale njen kolač u bundevi, sad svako malo i one prave. 

Informer

- Ja sam ovde zadužena da istražujem recepte, proveravam, kombinujem, a ostale posle probaju pa po mojoj "mustri" prave. Tako i za slave i proslave smišljamo, pomažemo jedna drugoj. A za ovaj kolač, oduševila sam se! Lako je da se spremi, ukusno je a izgleda boli glava! - priča Sonja i odmah napamet govori šta, koliko čega, kako...

Informer

 

Zapisasmo i prenosimo vam, pa kad se jede u Loznici, neka proba i ostatak Srbije!

Potrebni sastojci: 

Male bundeve

Jabuke

Med

Cimet

Lešnici ili orasi

Priprema: Izdubite male bundeve, napunite ih mešavinom seckanih jabuka, meda, cimeta i orašastih plodova po izboru. Pecite u rerni na 180°C dok bundeva ne omekša, što obično traje između 30 i 40 minuta.