03.10.2024.

13:36

Foto: A. Ć.

Srbija

(VIDEO) Ovaj Piroćanac pravi čuda! Spojio obale Nišave!

Na inicijativu meštana rodnog sela Crvenčeva, napravio je most i tako omogućio posetiocima izletišta, koje je uvršteno u turističku ponudu grada, da pređu na drugu stranu i obiđu i svetinju iz srednjeg veka, crkvu Svetog Ilije koju je sa svojim prijateljima letos potpuno obnovio.

Osim toga seljani sad lakše mogu do svojih imanja preko reke.

- Oni su potpisali peticiju za izgradnju mosta koji im zaista mnogo znači, ali radovi još nisu  završeni. Treba da se postave daske i biće prilično bezbedan kada ceo posao bude završen. Zasad se treba strogo pridržavati upozorenja koja su napisana na tablama pre nego što se kroči na most - ističe Živković. 

Informer

Most na Nišavi kod izletišta Brod bar

Brankica Vidojević, Piroćanka koja sa porodicom često dolazi na izletište Brod bar, a koju smo zatekli na izletištu kaže da je most sjajna vest ne samo za meštane sela i izletnike, već i za vernike, kojima je velika svetinja – Crkva Svetog Ilije, do sada bila gotovo pa nedostupna. 

Informer

Most na Nišavi kod izletišta Brod bar

Crkva je bila zarasla u korov, urušenog krova, potpuno ruinirana ali je Živković uz podršku brojnih meštana, Crkvene opštine Pirot i Grada Pirota vratio svetinju u život. 

- Ovim sam želeo da pokažem ljudima i mojim Crvenčanima, ali i drugima, da sa malo truda može mnogo da se uradi. Drago mi je da smo ovo sproveli u delo. Most je rađen dva, tri meseca. Ima četiri sajle, dugačak je44 metara i sad nam ostaje da ga usavršimo da bude bezbedan. To nije turistička atrakcija, već potreba, a nadam se da će u budućnosti ovde biti i most kojim ljudi i automobilima mogu da pređu - zadovoljno priča Živković.