04.10.2024.

14:36

Foto: D. K.

Srbija

Premijere na jubilarnom Sajmu automobila u Nišu! Prvi put i četri kineska proizvođača

Do 6. oktobra ljubitelji četvorotočkaša moći će da vide 15 srpskih i 15 niških premijera!
- Akcenat je ove godine, kao i nekoliko poslednjih, na električnim automobilima, ali sada imamo i električne motore i kvadove, a izloženo je i dosta teretnih vozila. Skoro svi izlagači potrudili su se da u Niš dovezu po jedno vozilo koje do sada nije viđeno na ovim prostorima - izjavio je Oliver Paunović, osnivač Sajma. 
On je rekao da nije unapred planirano da na 15. sajmu bude 15 srpskih i 15 niških premijera, već se igrom slučaja to dogodilo.  

Prvi put na sajmu učestvuju i četiri kineska proizvođača, među kojima neki prvi put izlaze na evropsko tržište. 
- Cene se kreću od petnaestak hiljada evra pa naviše, i do više od 100.000 evra. Ima popusta za automobile, pogodnosti za kupce kao što je pet godina besplatnog servisa ili kasko osiguranje. Na sajmu imate mogućnost da kupite auto i da ga odmah osigurate ili da podignete kredit - istakao je Paunović. 
Otvarajući sajam on je podsetio da pored Beograda jedino još Niš u našoj zemlji ima sajam automobila. 

- Ovaj sajam je preko potreban našem gradu. Imamo i podršku grada i svih prodavaca automobila. Uspeli smo da se Niš nađe na mapi gradova u svetu koje imaju ovakvu manifestaciju - izjavio je Paunović. 
Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović rekao je da organizatori sajma iz godine u godinu unapređuju tu manifestaciju. 
- Vidi se sve veći broj izlagača i sve veći broj posetilaca i mi pozivamo posetioce da u što većem broju dođu. Znamo da ovde ne dolaze samo Nišlije, već čitav region. Nama je, kao gradu, izuzetno drago da što veći broj ljudi dođe u naš Niš zato što je to onda i promocija turizma, a to i upravo jeste benefit sajamskih manifestacija - izjavio je Pavlović i poželeo da ovogodišnji Sajam automobila poseti više od 25.000 gostiju.  


Sajam automobila otvoren je do nedelje od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 300 dinara, za grupne posete (više od 10 ljudi) cena ulaznice je 200 dinara, a deca do 10 godina imaju besplatan ulaz.