05.10.2024.

16:37

Foto: N.F.

Srbija

Ovde prave najbolje štrudle s makom! Višestruka pobednica Ruža objasnila kako da vam uspe!

I po tmurnom danu više stotina posetilaca došlo je ove subote na tradicionalnu Pogačijadu. 

Šezdeset prijavljenih takmičarki spremilo je po šest štrudli, što s makom, što s višnjama, a onda su te velike jufke za prodaju "delile" na manje komade!

Informer

Veteranka Pogačijade Ruža Juhas, godinama pravi pobedničku štrudlu s makom, a sad je bila u žiriju! Ta ko će od nje bolje znati da oceni koja je najbolja!

- Sve se gleda! Kakva je i na oko a i kakav je ukus! Ne sme da bude ni mnogo debela, ni tanka, kako stoje krugovi, da se fil ne rasipa, od čega je fil, da li je slatka, meka ili tvrda - nabraja Ruža. 

Informer

Majstorski objašnjava da na kilogram brašna ide samo pola kocke kvasca.

Informer

Informer

Probala je, kaže, svaku takmičarsku štrudlu i izabrala - najbolju makovnjaču napravila je Divna Vlaović, a sa višnjama Mira Remeš. 

Informer

A pre štrudli, ko je hteo mogao je da proba i čvarke, taranu sa kobasicom, škembiće i čuveni paprikaš. 

Bogata jesen je u Ljutovu!