07.10.2024.

09:44

Foto: printscreen facebook

Srbija

Grupa maloletnika svakodnevno teroriše Paraćince: Kradu, bacaju se pod automobile... - Građani u strahu! (VIDEO)

Na snimku se vidi dete kako se kreće među rafovima, a potom uzima novčanice iz kase, koristeći priliku što je radnica na merdevinama. Mališan sa snimka je oprezno ušao u radnju, "proverio situaciju" i kada je utvrdio da je žena na merdevinama posvećena poslu, iskoristio šansu, otvorio kasu i odmah dohvatio krupnije novčanice koje se nalaze na donjem delu.

Ovo nije prvi slučaj gde grupa dečaka pravi probleme u radnjama i u centru grada. Prema rečima zaposlenih na trafikama i radnji, neretko kradu sladodele, robu otkucanu na kasi koju je kupac prethodno platio...

Kako nam je ispričao jedan Paraćinac, nedavno je žena sa malim detetom stala kako bi na trafici kupila detetu knjigu i dok je iz torbe vadila novčanik, jedan dečak je iskoristio taj trenutak kako bi joj ukrao mobilni telefon (koji još uvek nije lociran i pronađen).

Ono što još dodatno zastrašuje Paraćince i vozače je i činjenica da se ta ista grupa dečaka svakodnevno "baca" na pešačkom prelazu u glavnoj gradskoj ulici, kako bi ih vozač povredio i kako bi kasnije naplatili odštetu.

Kako očevici ističu, bilo je i situacija gde leže ispod parkiranog automobile, kako bi ih vozač povredio prilikom startovanja automobila.

Uplašeni građani obraćali su se više puta policijskoj stanici u Paraćinu, do sada bezuspešno, pa su rešili da svoja iskustva dele na društvenim mrežama, gde se u komentarima mogu pročitati negativna iskustva drugih koji osuđuju ovakva dešavanja u gradu na Crnici.