09.10.2024.

13:36

Foto: Z. G. /oglasna tabla Užice

Srbija

(VIDEO) Neverovatna scena u Užicu! Na zdravlje i veselje!

Defileom glavnom ulicom, a potom plesom i igrom na gradskom trgu obeležili su 695. rođendan grada Užica.

Prerušeni u vile, vilenjake, veštice, princeze, robote, policajce i vatrogasce, fudbalere, mlade, seljake, klovnove, kauboje i indijance, rokere i pankere, spajdermene i druge junake iz crtanih filmova učinili su da grad na Đetinji bude najlepši! 
- Moj tata je policajac, pa zato nosim policijsku uniformu, a baš mi je lepa – kažejedan dečačić obučen kao policajac, dok devojčica pored njega kaže da voli da vidi mlade u belom, pa je zato obukla venčanicu.

Dok su plesali i igrali, i njihovi glasići i smeh odjekivao centrom grada, više stotina mama, tata, baka, deka, stariji braća i sestre su snimali i aplaudirali.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović rekla je da je oko 400 dece upisano u pripremni predškolski program i da oko 300 mališana pohađa pripremni program u osnovnim školama i u privatnoj predškolskoj ustanovi.
- Kroz pesmu i igru oni će nam poželeti da širimo ljubav i toleranciju, da budemo strpljivi i veseli – poručila je Jovanović.
Zamenik gradonačelnice Rajko Radosavljević rekao je da su deca ponos Užica i da će zato nastaviti da grade i obnvaljaju vrtiće i škole, igrališta i terene.