09.10.2024.

14:15

Foto: Z.G.

Srbija

Bandero, bandero, nije ti tu mesto! Epilog priče o "biseru arhitekture" u Užicu!

Bandera je izmeštena i to na zahtev investitora. 

Prema rečima direktora Miloša Milivojevića, direktora Užice-razvoj, investitor zgrade je tražio izmeštanje bandere pre četiri do pet nedelja, ali da zbog zauzetosti firme sa kojom imaju ugvor za takve poslove, nije stigao jer je prezauzet.

Informer

- Pre nekoliko nedelja investitor je tražio asistenciju za izmeštanje stuba koji se nalazi na parceli na kojoj gradi objekat i za koji ima građevinsku dozvolu. Naše stručne ekipe su odmah izašle i odredile poziciju gde da se premesti bandera. To se nalazi na istoj parceli i investitor nam je dao saglasnost, i prema podeli posla on je uradio pripremne i građevinske radove. Međutim, izvođač sa kojim imamo važeći ugovor i koji je trebalo da uradi elektromotažne radove bio je zauzet radovima iz prethodno ugovorenih poslova - kaže Miloš Milivojević, direktor preduzeća Užice-razvoj.

Informer

Prema njegovim rečima bandera je izmeštena, a to što je nekoliko dana bila sastavni deo zgrade objašnjava da "očigledno investitor nije mogao da sačeka, jer mu se verovatno žurilo zbog lepog vremena i rokova".
Rupa kroz koju je prolazila bandera je zazidana, u šta se uverio i reporter Informera.