11.10.2024.

13:37

Foto: D. K.

Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!

Kako je rekao, JKP "Mediana" povećaće do 1. aprila naredne godine kapacitet prihvatilišta za pse u Nišu za još 180 mesta, što je trostruko više u odnosu na sadašnjih 60 mesta, izjavio je Mihajlović na sednici Skupštine grada.
- Kapacitet postojećeg prihvatilišta će fazno biti povećavan do ukupno 240 mesta, a s tim što je to samo prvi korak u povećanju kapaciteta prihvatilišta. Za narednu godinu u planu je i izgradnja novog prihvatilišta - istakao je Mihajlović. 
On je podsetio da je to preduzeće u cilju smanjenja broja napuštenih pasa na ulicama, 2022. godine uvelo besplatnu sterilizaciju za vlasničke pse. 


- U poslednjih sedam godina sterilisali smo skoro 3.000 pasa lutalica, a za poslednje tri godine skoro 400 vlasničkih pasa - rekao je Mihajlović. 
On je negirao tvrdnje pojedinih odbornika opozicije da JKP "Mediana" ne radi u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. 


- Mi hvatamo pse, prolaze čitav tretman vakcinacije, sterilizacije i svega ostalog i onda se vraćaju na lokacije na kojima su uhvaćeni, a to nadlgedaju društva za zaštitu životinja. Odgovorno tvrdim, dodao je Mihajlović, da je Zoo higijena JKP "Mediane" jedna od najboljih, ako ne i najbolja u Srbiji.