14.10.2024.

19:06

Foto: Foto: I. M.

Srbija

Novinar iz Čačka preminuo je tokom pandemije koronavirusa radeći svoj posao - Danas je po njemu nazvan pres centar u ovom gradu

Otvaranju pres centra koji se nalazi u strogom centru Čačka, u zgradi Doma kulture, prisustvovali su njegovi roditelji, prijatelji, predstavnici gradske vlasti i kolege novinari, snimatelji i fotoreporteri.

Ideja o otvaranju pres centra jeste potekla od novinara, ali je Grad snosio sve troškove otvaranja, počev od adaptacije pa do opremanja prostora. 
U ime porodice novinara Lukića na ovom gestu se zahvalila njegova majka Mira. 

Informer

 

- Želela bih da se kroz rad, vas njegovih kolega, produži sećanje na njega, njegovu profesiju i grad Čačak, koji je mnogo voleo i zbog koga se i vratio iz Beograda, posle šest godina – rekla je Lukićeva majka.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović otvorio je pres centar ističući da je Miloš Lukić pokazivao izuzetnu profesionalnost u svom poslu i da je Grad Čačak imao želju, ali i obavezu da mu se oduži.

Informer

- Miloš je uvek bio na visini zadatka. Tokom epidemije virusa korona bio je sa nama i u bolnici i Domu zdravlja, na terenu je radio profesionalno. Iako je bio mlad, imao je iskustva i sjajno je obavljao svoj posao. Na inicijativu njegovih kolega, a zahvaljujući, pre svega, porodici, koja je bila saglasna sa ovom idejom sada smo dobili jedan lep prostor, prvi ovakav u našem gradu. On je namenjen svim našim lokalnim medijskim kućama, ali i novinarima koji poslom dolaze u Čačak, da bi imali odakle da u svoje redakcije brzo i kvalitetno pošalju izveštaje – rekao je gradonačelnik Todorović.

Uz prethodnu najavu, građani i novinari ovaj prostor mogu da koriste besplatno.
Na otvaranju se prisutnima obratila i novinarka Gordana Injac, podsećajući da je Miloš Lukić  bio najkompletniji novinar među kolegama, podjednako stručan, brz i tačan kako u štampanim tako i u elektronskim medijima, što je inače retkost.

Informer

- Naša ideja je bila da otvaranjem press centra "Miloš Lukić", Čačak dobije mesto koje mogu da koriste svi građani, bez obzira na versku, nacionalnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Svi koji žele da održe konferenciju za medije, jer iz nekog razloga imaju potrebu da se obrate javnosti, ubuduće to mogu učiniti u ovom prostoru. Mogu da ga koriste i svi novinari, a naročito naše kolege iz drugih gradova i država koji u Čačak dolaze zbog obavljanja svojih novinarskih zadataka – rekla je Injac.
Miloš Lukić je preminuo 25. novembra 2020. godine u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu tokom pandemije korona virusa, u svojoj 35. godini. Ceneći njegovu profesionalnu izuzetnost, čačanski novinari su u proteklom periodu inicirali oslikavanje murala s njegovim likom, kao i dodelu priznanja prilikom obeležavanja Dana grada, nagrade koja mu je dodeljena posthumno.