15.10.2024.

07:30

Foto: V. J.

Srbija

(VIDEO) Budimka tera traktor sa 76! I kroz selo i kroz grad!

Njima nije ništa čudno, ali onome ko prvi put vidi stariju ženu sa maramom na glavi kako vozi traktor kroz centar grada, čini se u prvi mah da mu se priviđa...

To je pomislio i naš reporter i bukvalno pojurio za Budimkom. 

- Eee, pa ja traktor vozim od svoje tridesete. Sad mi je 76 godina, i držim volan kao prvog dana. Ne vidim baš najbolje na jedno oko, trebalo bi da operišem kataraktu, ali, bre, vidim preko Dunava svaka kola koja prođu u Rumuniji - priča nam s osmehom Budimka iznenađena novinarskom pažnjom. 

Njena crvena IMT mašina stara je, kaže, više od 20 godina, ali je "dobro služi". 

Ide do pijace, prodaje i nabavlja robu, a baš ovog dana vozila je vepra "kapitalca" u susedno selo na bukarenje (parenje svinja).

Informer

Mašina je stara više od 20 godina, ali Budimki mnogo znači

Budimka živi sa sinom i snahom Rumunkom. Radi sve poslove koje zahteva jedno seosko domaćinstvo ali kroz smeh ističe da joj više leži volan njenog trakotra nego poslovi oko šporeta.

Priznaje da je do pre nekoliko godina vozila bez dozvole, pa je zbog kladovskih policajaca koji su je često zaustavljali odlučila da položi vozački. Sad im samo mahne rukom kad ih vidi u gradu.

- Sigurna sam kad vozim, nikoga ne ugrožavam, šta mogu da mi kažu. Zaustave me oni ponekad, ali poznaju me svi. Istina, vozila sam malo i bez dozvole, ali sad ne rizikujem - dodaje Budimka.
Štošta bi se moglo pričati sa ovom simpatičnom ženom, ali vepar se unervozio...

- Raduje se, ko da zna gde ga vozim - uz smeh i brundanje starog traktora odlazi naša sagovornica.