17.10.2024.

15:38

Foto: Tv vranje

Srbija

Pokolj kod Vranja! Čopor vukova uništio stado!

Domaćini u ovom selu s pravom uznemireni, a Zoran jedva uspeva da priča šta mu se dogodilo. 

- Kad sam došao jutros, imao sam šta da vidim - 21 ovca i tri jagnjeta - mrtvi, a još dvadeset ovaca su bile davljene, žive su još... Šteta je velika - priča Zoran. 

- Za deset godina, koliko se bavim stočarstvom i čuvanjem ovaca, ovo mi se nikad nije desilo. Pored toga, ove ovce koje su žive i pridavljene, čisto sumnjam da će da prežive. Ceo prostor gde borave je ovde ograđen i vukovi su ušli ispod žice. Vidi se po tragovima da je to bio čopor vukova - ispričao je Zoran TV Vranje. 

Mladenovići žive od stočarstva i poljoprivrede. Uglavnom su prodavali jagnjad...

- Sve ovce su bile sjagnje i trebalo je da se od prvog novembra jagnje. Sve ovce su mi umatičene i ja stvarno ne znam šta ću dalje da radim - žali se Mladenović.

Iz Lovačkog udruženja ističu da je komisija izašla na lice mesta i sačinila zapisnik, ali je dalja nadležnost na državi.

Iz Veterinarske stanice poručuju da je pričinjena velika materijalna šteta i da je neobično da su se vukovi toliko približili selu.

Ove godine je primećena povećana populacija vukova i pre ovog zabeležen je i slučaj u selu Milanovo gde su vukovi udavili nešto manji broj ovaca.