17.10.2024.

17:06

Foto: RINA

Srbija

U Srbiji zanatlija ni za lek! Sajam zapošljavanja potvrđuje: Ovaj kadar fali i to godinama unazad

Poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila – hemijskih inžinjera, mašinskih inžinjera, tehnologa, inžinjera elektrotehnike, inžinjera elektronike, hemijskih tehničara, mašinskih tehničara, ali i operatera CNC mašina, metalostrugara, električara, bravara, zavarivača, proizvodnih radnika, stolara, pekara, konfekcionera proizvodnih radnika, mašinskih tehničara, šivača, stolara, tapetara.

- Očekuje se učešće oko 20 poslodavca sa ponudom od oko 200 radnih mesta. Zainteresovanim nezaposlenim licima ovogodišnji Sajam zapošljavanja i obrazovanja pruža priliku da neposredno od poslodavaca saznaju njihove uslove rada i kadrovske potrebe, kao i da svoje kvalifikacije predstave poslodavcima u direktnoj komunikaciji - kažu za RINU organizatori.

Učešće na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja potvrdile su osnovne, srednje i visokoškolske ustanove iz Priboja i regiona, kao i  poslodavci koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila.

Zainteresovanim nezaposlenim licima Sajam zapošljavanja i obrazovanja je prilika da se u direktnom kontaktu sa poslodavcima informišu o ponuđenim radnim mestima i predstave svoje kvalifikacije, dok će učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola imati priliku da se upoznaju sa smerovima  srednjih i visokoškolskih ustanova te na taj način olakšati donošenje odluke o upisu u srednju, odnosno visoku školu.

Sajam zapošljavanja i obrazovanja u Priboju, u petak 18. oktobra 2024. u prostoru Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju organizuje Filijala Prijepolje Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam će se realizovati u terminu od 11 do 13 časova.

Detaljnije informacije o Sajmu zapošljavanja i obrazovanja zainteresovani poslodavci i nezaposlena lica mogu dobiti u ispostavi Priboj filijale Prijepolje.