24.10.2024.

19:12

Foto: Foto: Informer

Srbija

Legendarni dr Miško iz Šabačke bolnice otišao u penziju!

Doktor Miško, kako ga svi znaju, oprostio se od kolega i pacijenata, a poslednji radni dan za njega je bio vrlo emotivan. 

Uz šale i evociranje uspomena, razgovarao je sa kolegama i osobljem koje su ga ispratili sa suzama i osmehom.

- Godine su proletele kao tren - kaže on, dodajući da je srećan što odlazi zdrav, ali sa setom jer više neće biti deo tima na čuvenoj šabačkoj hirurgiji.

Dr Ranković je tokom pandemije koronavirusa pokazao vrhunsku požrtvovanost, zbog čega ga je lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Vidovdanskim priznanjem. Njegovo ime vezuje se i za prestižnu Zlatnu povelju "Dr Draga Ljočić", kao i za visoka odlikovanja Srpske pravoslavne crkve.

Informer

Ne samo po profesionalizmu, već i po svojoj ljudskosti, dr Ranković ostaje upamćen kao lekar koji je, bez obzira na doba dana ili noći, uvek bio spreman da pritekne u pomoć.

Kao vrhunski stručnjak, ostavio je iza sebe mlade generacije lekara, uključujući i svoje sinove, koji sada nastavljaju njegovim putem.

- Kad sam počinjao, nisam mogao ni da zamislim ovo što je ostvareno. Svaki uspeh bio je ispunjenje ne samo za pacijenta, već i za moju dušu - kaže dr Ranković, dodajući da bi mladim lekarima poručio da nikada ne odustaju, jer je upravo najteži posao najlepši, kada ga uradiš srcem.