04.09.2020.

21:56

Foto:

TV

MALO ČUDO U OREGON ZOO VRTU! Rođen je šampion!

Ali, postoji jedan problem, mališan je bio neplanirana panda. Dolazak mališana na svet je sve prijatno iznenadio, ali sada zoološki vrt treba da adekvatno opremi stanište crvene pande, pa su se obratili posetiocima za pomoć.

Mladunče crvene pande, rođeno u zatočeništvu, prilično je retka pojava. Tako da, iako je njegov dolazak obradovao sve u zoo-vrtu, oni nisu imali odgovarajuće kapacitete za smeštaj jednog mladunca.

Tako su zaposleni zoo-vrta došli na ideju da za Mei Mei naprave svojevrsne babine, sarađujući sa osobljem za negu crvene pande, pokušavaju da prikupe 40.000 dolara do 18. oktobra.

Novac od donacija će obezbijediti da mama panda, tata panda i mladi pandica imaju hranu, bambus, igračke, i renovirano stanište. Sve donacije koje nadmaše prvobitnu cifru od 40.000 će biti pravedno raspodeljene ostalim štićenicima Oregon zoo-vrta.

Beba je ugledala svetlost dana 18 juna i teška je oko pola kilograma. Mama i beba su se dobro prilagodile na život u privatnom zoo-porodilištu, izjavilo je osoblje.