18.10.2020.

18:30

Foto:

TV

NJEGOVE PANTALONE STIGLE SU DO PARIZA, A ŠAPKE I DO AMERIKE! Deda Đorđe u devetoj deceniji ne odustaje od svoje najveće ljubavi!

Zanat je izučio još davne 1949. godine i težak ispit položio pred tadašnjom stručnom komisijom. Od tog posleratnog vremena, pa sve do danas, Đorđe ne samo da je šio odela za Užičane, već su se njegove panatalone, ali i suknje nosile u jednom od centara evropske mode, u Parizu.

- U Francusku sam otišao na odmor, da vidim ta svetla Pariza, ali sam zapazio oglas u kom su tražili krojača, pa sam se prijavio. Rekao da sam Jugosloven, da imam zanat i da bih rado šio kod njih. Primili su me bez velikog ubeđivanja. Šio sam sve, muška i ženska odela, radio čak i po 14 sati, ali nisam se žalio. Dnevnica je bila dobra i zadovoljni smo bili i gazda i ja - kaže deda Đole za RINU.

Informer

Nudili su Parižani ovom Užičaninu da ostane u francuskoj prestonici, ali ipak Đorđe je odlučio da se vrati u svoj rodni kraj, jer kako kaže, tamo ne bi imao život, već bi mu za svih 24 sata koliko traje dan bili potrebni samo radno odelo i pidžama, a on koji je rođen u selu Kačer na padinama Zlatibora, tako nešto nije mogao da prihvati.