21.04.2021.

12:00 >> 10:03

Foto:

TV

ESTETSKE OPERACIJE, PROMENE POLA I KIDNAPOVANJA SU OVDE KAO DOBAR DAN! Otkrivamo vam nekoliko zanimljivih činjenica o ovoj ZEMLJI SUPROTNOSTI!

Brazil je jedna od vodećih zemalja sveta, kada je u pitanju proizvodnja hidroelektrične energije i jabuka. Takođe, ona se nalazi na osmom mestu po veličini svetske ekonomije u svetu, drugom po broju aerodroma, a trećem po veličini putne mreže (koja se značajno poboljšala proteklih godina).

Brazil ima najveći biodiverzitet od bilo koje zemlje – najviše vrsta biljaka, kao i slatkovodnih riba i sisara.

Najpopularniji sport u ovoj zemlji je fudbal i u njoj je registrovano više od 20.000 fudbalskih klubova, a svaki brazilski grad ima minimum jedan fudbalski stadion. Isto tako, Brazil je pet puta osvojio svetsko prvenstvo u fudbalu, što je više od bilo koje zemlje na svetu.

U Brazilu je neobično da se plaća u gotovini. Skoro svi plaćaju kreditnom karticom.

Od 2007. godine, ova država je druga u svetu po rasprostranjenosti hrišćanske vere.

Gotovo 70 posto brazilskog stanovništva mlađe je od 30 godina.

Stopa kriminala u Brazilu je visoka u poređenju sa svetskim prosekom. Godišnje, po statistici iz 2005. godine, u Brazilu pogine 55.000 ljudi u kriminalnim obračunima. To znači da svakog dana prosečno pogine preko 150 ljudi.

Skulptura Hrista Spasitelja, koja se nalazi u Rio de Žaneiru, jedna je od sedam novih svetskih čuda.

Brazil se proteže na čak tri vremenske zone.

U Brazilu niko ne dolazi na vreme. Tako će, na primer, onaj kog ste pozvali da dođe u 18 časova, kasniti tri ili četiri sata.

Prema izveštaju iz 2007. godine, u Brazilu postoji najmanje 70 plemena koja nikad nisu stupila u kontakt sa civilizacijom.

Operacije promene pola su besplatne, a finansira ih Javni zdravstveni sistem Brazila.