08.07.2021.

12:38

Foto: printscreen

TV

ŽENE TRČE UZBRDO STRMOM ULICOM, A ONI SU U TRANSU! 15 godina su navučeni na ovo, kao na drogu! Ovo je TOLIKO BIZARNO DA JE GENIJALNO!

Zenryokuzaka TV Asahi jedna je od najdugovečnijih japanskih televizijskih emisija, što je pomalo čudno s obzirom na njenu jednostavnu premisu.

Svaka epizoda traje ne više od šest minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu i fokusira se isključivo na glavnu akterku dok trči ulicom.

Uprkos ovom pojednostavljenom konceptu, “šou” je popularan u Japanu punih 15 godina, piše Odditycentral.

Emisija svaki put ima različitu protagonistkinju, obično mladu glumicu, medijsku ličnost ili zabavljačicu i snima se na različitim lokacijama u Tokiju ili obližnjim opštinama, a jedini uslov je da ulica bude strma, kako bi učesnice mogle da trče uzbrdo.

Osim različitog glavnog junaka, sve ostalo donedavno bilo isto. Posle 15 godina postojanja objavljen je članak u lokalnim novinama, koji najavljuje veliku promjenu u emisiji.

Snimljena je prva epizoda sa muškim protagonistom, glumcem Riosuke Miurom, što je izazvalo raspravu i negodovanje u javnosti, uprkos tome što autori najavljuju da će glavne učesnice i dalje biti žene.

Skoro 3.000 epizoda može da se pogleda na YouTube kanalu emisije.