26.08.2021.

09:37

Foto: Printscreen You Tube

TV

PUTER PILETINA JE ZALUDELA SVET! Pogledajte recept koji će oduševiti celu porodicu!

Koliko puta ste se samo našli u situaciji da ne znate šta biste danas spremili za ručak, a da jelo ovoga puta bude drugačije i ukusno?! Evo rešenja! 

Pikantna piletina je kremasta i sočna, a vaši ukućani i gosti neće moći da prestanu da jedu. Pravi se veoma jednostavno, a možete je poslužiti sa pirinčem ili pire krompirom.

Ovaj recept je toliko popularan na YouTube-u da ga je pogledalo preko 30 miliona ljudi. 

Pogledajte kako da napravite čaroban ručak za celu porodicu: 

Sastojci:

Za piletinu:

300 g pilećeg filea
1 kašika paste od belog luka i đumbira
1 kašika čilija u prahu

Za sos:

500 g paradajza 
100 g crnog luka
1 kašika paste od belog luka
50 g indijskog oraha
1/2 kašičice garam masale
4 kašike šećera
2 kašike čilija u prahu
2 pune kašike putera
2 kašike pavlake
1,5 kašičice sirćeta 

Priprema

Isecite meso i sipajte preko pastu od đumbira i belog luka, čili i so. Dobro sjedinite i ostavite da se marinira 15-20 minuta. U dobro zagrejanom tiganju na malo ulja ispržite meso, pa izvadite i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte iseckani crni luk i puter, pa kada se luk isprži dodajte isečeni paradajz i indijske orahe. Sipajte malo vode i paste od belog luka. Začinite, pa dodajte i sirće i šećer promešajte i krčkajte nekih 15-20 minuta. Štapnim mikserom napravite pire, pa procedite i vratite u tiganj. Dodajte puter i pavlaku. Promešajte i vratite meso unutra, ostavite da se kuva još par minuta. 

Pasta od belog luka i đumbira: 

Oljuštite đumbir i isecite ga na kockice veličine čena. U blender stavite čenove belog luka i đumbira. Treba da bude ista količina. Zatim posolite i izblendirajte. Dodajte malo maslinovog ulja i nastavite da blendate dok ne dobijete homogenu smesu.