28.09.2021.

14:10

Foto: Privatna arhiva

TV

VELIKI USPEH SRPSKE GLUMICE U ITALIJI! Nevena Šarčević objavila film "Živeli"!

Zdravica kao univerzalna poruka sreće i veselja ustaljena je vekovima u svim narodima sveta. Inspirisana time, poznata srpska glumica Nevena Šarčević koja godinama radi u Italiji objavila je film "Živeli".

- Svidela im se ideja jer je film poruka životu i onome što nas u njemu veseli. U ovom trenutku to je svima potrebno. Film se zove " Živeli", inspirisan srpskim zdravicama i čuju se obraćanja iz raznih delova sveta, bilo mi je bitno da bude i internacionalni, poznajem puno glumaca poznatih širom sveta, zdravice na različitim jezicima, slavimo život, ispijamo vino... Živimo! - kaže glumica Nevena Šarčević.

- Kao glumici, ovog puta i reditelju, filologu bitno mi je da je reč "živeli" stala rame uz rame sa Cheers, Salute, Ćin- Ćin i drugima. Bila sam inspirisana srpskim zdravicama - istakla je.

Informer

Nevena Šarčević

- Rim je proročanski grad u njemu su se uvek rađale nove ideje, možda će i ova forma za par godina biti ustaljena... Koji je to trenutak koji određuje promenu videćemo. Poznato nam je svima da je ova zemlja nadahnuće u kulturnim dešavanjima sveta - istakla je Šarčevićeva.

- Moj "filmić" je samo moj od početka do kraja, nadam se da ću ubuduće naići na veće razumevanje svih, ja volim život, Srbiju, maternji jezik bez obzira što govorim još 3 jezika. Ako se na italijanskom portalu pojavi pesma Beograde, Pobednik i beseda mislim da je dovoljno od mene - naznačila je glumica Nevena Šarčević.

- Živeli! - poručila je Nevena Šarčević.

Informer

Nevena Šarčević

- Novi pravac u filmskoj kinematografiji biće vertikalni kadar. Uvek sam pratila inovacije.
Sve veća upotreba mobilnih telefona i tableta kao i način življenja prouzrokovan pandemijom nameću neke nove oblike i forme. Teži se kratkim sadržajnim formama koje se mogu brzo pogledati u nekoj pauzi... Kojim putem će ići kinematografija ostaje da vidimo, ovo je početak nečeg novog! Osećam dolazi novo doba -
rekla je glumica Nevena Šarčević.