31.10.2021.

12:06

Foto: printscreen

TV

PILETINA I POVRĆE KAO ISPOD SAČA! Idealno za nedeljni ručak!

Potrebno je:


500g krompira
1 veći batat
1 glavica crnog luka
3 šargarepe
pileći batak i karabatak bez kosti oko 400g
vegeta, so, biber i ulje.

Povrće oguliti i iseći na komade slične veličine. Dobro začiniti po ukusu (vegetu, so, biber ) pa preliti sa jednom kašikom ulja i promešati rukama da se sve lepo izjednači.

Sipati u manji pleh tako da povrće bude nagomilano jer onda ispušta sokove i sve se prožima. Preko povrća stavljati začinjeno, malo nauljeno meso. Ređati tako da kožica bude okrenuta dole. Sve to poređano staviti u rernu i peći oko 50 minuta na 180 stepeni.

Nakon 50 minuta izvaditi iz rerne pa meso okrenuti tako da kožica bude gore i vratiti u rernu na 5 - 6 minuta na 230 stepeni da se meso totalno raskuva, a kožica postane super hrskava.

Izvaditi iz rerne i služiti toplo uz salatu i sir.

Prijatno!