01.11.2021.

21:04

Foto: printscreen

TV

LJUDI ŠIROM PLANETE PUTUJU U VEŠTAČKI SVET? Fejsbuk najavio promene, ovo je sledeći korak u razvoju veštačke inteligencije!

"Meta", to jest "Metavers" će, prema najavama, predstavljati revoluciju u funkcionisanju društvenih mreža, gde će korisnici, uz pomoć virtuelne realnosti, moći da se prebace u veštački svet i obavljaju razne svakodnevne aktivnosti. To podrazumeva igranje igara sa prijateljima, ili sa ljudima sa drugog kraja sveta ili animiranim likovima, razgovor uz kaficu, vežbanje u teretani i slično. Za to je potreban VR set, naočare koje već postoje i prebacuju vas u virtuelnu realnost. 

Dakle, u pitanju je sledeći korak u razvoju veštačke inteligencije i još veće "utapanje" u sferu Interneta. U svakom slučaju, mogućnost da mnogo realnije komunicirate sa ljudima je vrlo primamljivo i, ako je suditi po reklamnim spotovima, izgleda moćno. 

Javnost, za sada, sa velikom dozom skepse gleda na Zakerbergov "Metavers", i mnogi smatraju da je napravljen da bi se zataškao niz skandala koji je znatno smanjio poverenje u njegov "Fejsbuk".

Nije poznato da li će se ta usluga plaćati, da li će korisnici biti bombardovani reklamama, i kakav je plan što se tiče zaštite privatnosti.  

Sada je objavljen i snimak na kojem možete da vidite kako će to izgledati: